Museus de la Fundació Privada Catalana per a l’Arqueologia Ibèrica
(Figuerola del Camp - Alt Camp)

Figuerola del Camp - Fundació Privada Catalana per a l’Arqueologia Ibèrica

Figuerola del Camp - Fundació Privada Catalana per a l’Arqueologia Ibèrica (Foto: https://museusdefiguerola.wordpress.com/)

Figuerola del Camp - Fundació Privada Catalana per a l’Arqueologia Ibèrica (Foto: Albert Esteves, 2019)

TipusMuseu
Situació Sant Jordi, 12
La Fundació Privada Catalana per a l’Arqueologia Ibèrica va néixer l’any 2000 a partir de la dotació fundacional realitzada per Àngel Segarra i Ferre i Àngel Segarra i Associats, S.L. amb la finalitat de protegir, difondre i estudiar l’arqueologia catalana en general i la de la cultura ibèrica en particular. Des de 2006 gestiona diversos museus a Figuerola del Camp. Inicialment, es va habilitar la casa medieval de Cal Vicari per exposar les col·leccions de la Fundació. Posteriorment, es va obrir la biblioteca de la Fundació al carrer Sant Jordi, núm. 12, on s’exposa la col·lecció numismàtica, els llibres de vell i la biblioteca especialitzada en arqueologia i art medieval i modern. I el 2009 es va inaugurar el Corral de Cal Vicari on s’exposen les peces de ceràmica, vidre, forja i mobiliari de la Catalunya moderna segles XVI a XIX.