Portals de pedra del segle XIX
(Figuerola del Camp - Alt Camp)

Figuerola del Camp - Portal del segle XIX

Figuerola del Camp - Portal del segle XIX (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Diversos carrers del poble
Com tants altres pobles de la comarca, Figuerola va veure incrementar la seva població de forma exponencial durant les darreres dècades del segle XVIII i les primeres del XIX. Així, la població del terme, que l'any 1719 era de 241 habitants, va passar a 622 el 1787 i a 831 el 1857. És a dir, en poc més d'un segle el nombre d'habitants s'havia gairebé quadruplicat. La conseqüència d'això va ser un important creixement del nucli urbà i la construcció d'un bon nombre de cases, els portals de les quals -molts d'ells datats- perviuen com a testimoni d'aquella època. A diferència dels portals més antics, que eren de mig punt, els del segle XIX són arcs rebaixats o escarsers, sovint amb escuts a la clau.