Església de l'Immaculat Cor de Maria
(Barcelona | Camp d'en Grassot - Gràcia Nova - Barcelonès)

Barcelona - Església de l'Immaculat Cor de Maria (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Església de l'Immaculat Cor de Maria. Timpà

AutorJoan Martorell Montells
Situació Sant Antoni Maria Claret, 47
Forma part de l'escola claretiana promoguda per Joan Melé, el qual l'any 1904 va encarregar l'obra a Joan Martorell Montells. En aquest projecte l'arquitecte s'allunya dels seus tradicionals postulats neogòtics per apropar-se a formulacions estètiques que remeten a l'art bizantí i al romànic. No va poder veure l'obra conclosa perquè va morir l'any 1906. El seu renebot Bernardí Martorell Puig va ser qui la va enllestir. Es va inaugurar l'any 1913.

És un temple de planta basilical, amb cúpula al creuer i capelles laterals. A la façana destaquen especialment les dues torres vuitavades que delimiten els tres trams i el fris d'arquets de mig punt amb decoració ceràmica que separa el nivell del portal del nivell superior, on hi ha una gran rosassa. L'escultura del timpà de la porta, amb la Verge entre dos àngels i dos penitents, és obra de Josep M. Barnadas, del 1906.

El 1972 es va convertir en parròquia, integrada a l'arxiprestat de la Sagrada Família.