Església de Sant Carles Borromeu
(Barcelona | Camp d'en Grassot - Gràcia Nova - Barcelonès)

Barcelona - Església de Sant Carles Borromeu

Barcelona - Església de Sant Carles Borromeu (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorAntoni Fisas Planas / Albert Argimon
Situació Sant Lluís, 89-93
La parròquia va ser creada l'any 1945 i la primera pedra de l'església, impulsada per mossèn Dionís Soler Ferrat, va ser col·locada l'any 1947. Es va inaugurar dos anys després. L'edifici, projectat pels arquitectes Antoni Fisas i Albert Argimon, és un temple ampli i espaiós però de gran austeritat formal. La façana té escassos elements ornamentals, només el perfil de pedra artificial que descriuen les dues pilastres i l'arc de mig punt que serveix de coronament. Al seu costat hi ha un petit campanar d'espadanya, als peus del qual hi ha una fornícula amb un mosaic de la Verge.

Mostra una gran coincidència formal a l'exterior amb la capella de les Mares Reparadores d'Enric Sagnier del carrer Ganduxer.