Església de Sant Ramon: portada
(El Pla de Santa Maria - Alt Camp)

El Pla de Santa Maria - Església de Sant Ramon, portada

El Pla de Santa Maria - Església de Sant Ramon, portada (Foto: Albert Esteves, 2019)

El Pla de Santa Maria - Església de Sant Ramon, portada (Foto: Floren Moyano, 2022)

Situació Plaça de Sant Ramon
Formada per arquivoltes de mig punt en degradació, ornades, igual que els capitells de les columnes, amb una rica decoració escultòrica. Als capitells veiem elements vegetals entrellaçats i, als extrems, les figures de sant Pere, a un costat, i sant Joan Baptista a l'altre. El timpà és llis, però la llinda està esculpida amb relleus que representen la Mare de Déu alletant el Nen, entre dos àngels, les figures de sant Pere i sant Josep i l'escena de l'Epifania. L'arquivolta interior també està esculpida, amb una filera d'àngels, sota els quals, com si es tractés d'una arquivolta més, hi ha una sanefa de rebrots entrellaçats. L'obra és atribuïda al taller del denominat "Mestre del frontal de Santa Tecla", del primer terç del segle XIII, tot i que la diversitat de tècniques fa pensar en el treball d'artistes diversos.