Estàtua de Mazinger Z
(Cabra del Camp - Alt Camp)

Cabra del Camp - Estàtua de Mazinger Z

Cabra del Camp - Estàtua de Mazinger Z (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Urb. Mas del Plata. Carrer Principal-Carrer de Reus
Mazinger Z era el robot protagonista d'una sèrie japonesa de dibuixos animats que es va fer enormement popular als anys setanta. Quan es va iniciar la nova urbanització denominada Mas del Plata, entre Cabra del Camp i El Pont d'Armentera, els promotors van pensar que una estàtua dedicada a aquest personatge podria ser un bon reclam publicitari. Van fer l'encàrrec a una empresa de Bellvei (Fibrester) i es va muntar l'any 1979. Té una alçada d'uns 10 m i està feta en acer i fibra de vidre, amb la base de formigó armat. D'ençà de la seva construcció, s'ha convertit en una icona del municipi i en el seu reclam turístic més conegut.

Des de l'any 2015 s'han celebrat en aquest lloc diverses trobades organitzades per l’Associació d’Amics de Mazinger Z, la qual també va organitzar un crowdfunding que va permetre repintar-lo.