Església de Santa Maria
(Cabra del Camp - Alt Camp)

Cabra del Camp - Església de Santa Maria, campanar (Foto: Albert Esteves, 2019)

Cabra del Camp - El poble, amb l'església al fons

Cabra del Camp - El poble, amb l'església al fons (Foto: Francesc Vidal-Barraquer, 2020)

Cabra del Camp - El poble, amb l'església al fons (Foto: Francesc Vidal-Barraquer, 2022)

Situació Plaça de l'Església
El lloc de Cabra del Camp, amb el seu castell, està documentat des de l'any 980 però la seva església no és esmentada fins a l'any 1154. Al seu lloc s'hi va construir a la fi del segle XVIII el temple actual. A l'interior de la porta hi ha inscrita la data de 1786 però a la dècada següent encara es trobava en construcció.

L'edifici té planta de creu llatina, amb la nau coberta amb volta de canó amb llunetes i cúpula sobre petxines al creuer. Al costat del presbiteri hi ha la sagristia i, al darrere, el cambril del Sant Crist. La façana, capçada amb un frontó triangular, compta amb un portal barroc, d'arc escarser, flanquejat per dues columnes amb pedestals que fan de suport d'un entaulament amb volutes al centre del qual hi ha una fornícula molt decorada que allotja una imatge moderna de la Verge. Al flanc dret de la façana s'alça el campanar vuitavat amb torrella.