Església de Sant Agustí Nou: retaule de Sant Antoni
(Barcelona | Hospital - Barcelonès)

Barcelona - Església de Sant Agustí Nou, retaule de Sant Antoni

Barcelona - Església de Sant Agustí Nou, retaule de Sant Antoni (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Plaça de Sant Agustí, 2
A l'interior de l'església de Sant Agustí Nou es conserva un retaule barroc, d'autor desconegut, esculpit l'any 1690 i policromat l'any 1740. Sembla que el seu emplaçament inicial era l'Hospital de la Santa Creu. Té una estructura formada per una predel·la, dos pisos i àtic, dividida en tres carrers, amb les típiques columnes salomòniques barroques, ornamentades amb pàpols, angelets i ocells. Els diferents espais estaven ocupats en origen per pintures, de les quals només se'n conserva una.

Ha estat restaurat per l’empresa TdART, sota la direcció Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, entre els anys 2011 i 2012.