Capella de la Mare de Déu de Gràcia
(Santa Susanna - Maresme)

Santa Susanna - Ermita de la M.D. de Gràcia (Foto: Albert Esteves, 2007)

Santa Susanna - Ermita de la M.D. de Gràcia (Foto: Maite Sújar, 1997)

Santa Susanna - Ermita de la M.D. de Gràcia (Foto: M. Gil, 2013)

Situació
Està situada dins el terme de Santa Susanna, tot i que pertany a la parròquia de Pineda. Va ser construïda per iniciativa d'un grup de mariners l'any 1715. És de planta rectangular, amb un porxo davant la porta i un petit campanar d'espadanya. Va ser saquejada i incendiada el 1936 i de nou el 1973. L'agost de 1981, a iniciativa del rector de Pineda, mossèn Ignasi Forcano, va ser restaurada i el seu interior recobert amb un mosaic al·legòric del mar i les muntanyes, obra de Josep Perpiñà. Del mateix artista és la imatge de la mare de Déu que presideix el presbiteri.