Antiga farmàcia del Doctor Roig
(Barcelona | Sant Pau - Drassanes - Barcelonès)

Barcelona - Antiga farmàcia del Doctor Roig

Barcelona - Antiga farmàcia del Doctor Roig (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Sant Pau, 33
L'edifici, de mitjan segle XIX, no té especial interès, però sí els mosaics de l'antiga farmàcia del Doctor Roig, oberta l'any 1926. Està fet amb tessel·les de ceràmica esmaltada de forma quadrangular i algunes de vidre de forma rectangular, jugant amb dues tonalitats de blau i dues de beix. A banda dels rètols hi podem veure, al centre del plafó inferior, la copa d'Higea, símbol dels farmacèutics. El mosaic ha estat restaurat per l'empresa Mosaics Estel.

Al carri del Raval van proliferar les farmàcies a inicis del segle XX, en un moment en què no hi havia restriccions respecte a la seva ubicació, i molt sovint es relacionaven amb la venda -aleshores legal- de substàncies estupefaents com la cocaïna.