Casa Joan Bertrand
(Barcelona | Vila de Gràcia Sud - Barcelonès)

Barcelona - Passeig de Gràcia, 115

Barcelona - Passeig de Gràcia, 115 (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Pg. de Gràcia, 115
Edifici entre mitgeres construït l'any 1901, amb detalls ornamentals propis de l'eclecticisme. Li atorguen un caràcter especial els quatre plafons pintats amb figures femenines, que representen les quatre estacions de l'any, i que decoren l'eix central de la façana. Va pertànyer a la família Bertrand, importants industrials de principis del segle XX. Durant les primeres dècades d'aquell segle va ocupar els baixos la fàbrica de mobles esmaltats de jonc de Joan Baró. I entre 1980 i 2011 van acollir el cinema Casablanca. L'edifici va ser remodelat l'any 2003 per transformar-lo en apartaments turístics, respectant íntegrament la façana.