Creu del Portal
(Vallmoll - Alt Camp)

Vallmoll - Creu del Portal

Vallmoll - Creu del Portal (Foto: Albert Esteves, 2019)

Vallmoll - Creu del Portal, antiga

Vallmoll - Creu del Portal, antiga (Foto: Francesc Blasi -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, anys vint)

Vallmoll - Creu del Portal, antiga (Foto: Josep Salvany -Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya-, 1919)

TipusCreus monumentals
Situació Portal de la Creu
En aquesta plaça, situada extramurs davant d'un dels portals de la vila closa, antiga cruïlla de camins, hi havia una creu monumental que a començament del segle XX encara conservava el basament, el fust i el nus o capitell. Al seu costat hi havia un pou (vegeu fotos antigues). Com la gran majoria de creus de terme del país, va ser destruïda l'estiu de 1936.

L'any 1995 es va construir una creu nova, a imitació seva.