Casa Teresa Bordas (Gran de Gràcia)
(Barcelona | Vila de Gràcia Sud - Barcelonès)

Barcelona - Gran de Gràcia, 23

Barcelona - Gran de Gràcia, 23 (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorFrancesc Ferriol Carreras
Situació Gran de Gràcia, 23
Edifici entre mitgeres, que ocupa un solar força estret. Va ser projectat l'any 1902 per Francesc Ferriol Carreras (Barcelona, 1871 - 1946), arquitecte modernista que va deixar gran part de la seva obra a Zamora, d'on va ser arquitecte municipal. El mateix arquitecte es va encarregar també de projectar una altra casa al solar contigu, que dóna al carrer Riera de Sant Miquel (vegeu fitxa següent).

L'edifici es pot considerar un prototip de l'arquitectura modernista residencial de la primeria del segle XX, on es desplega bona part del seu catàleg ornamental: relleus de motius vegetals, motllures sinuoses, balcons corbats, baranes de forja, esgrafiats... L'any 1903 José Pérez Terraza, amb qui Ferriol col·laborava sovint, va fer la galeria del primer pis.