Cases Carles Casades (Gran de Gràcia)
(Barcelona | Vila de Gràcia Sud - Barcelonès)

Barcelona - Gran de Gràcia, 25 - 29

Barcelona - Gran de Gràcia, 25 - 29 (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorAdolf Florensa Ferrer
Situació Gran de Gràcia, 25-33
Adolf Florensa i Ferrer (Lleida, 1889 – 1968) va projectar nombrosos edificis per a Carles Casades de Còdol, a diferents barris de Barcelona entre 1915 i 1945. Malgrat l'evolució dels estils i de les modes, tots tenen un cert denominador comú. Representen, de fet, una interpretació evolutiva del noucentisme que l'arquitecte va adaptant a les influències de cada moment. Les cases del carrer Gran de Gràcia, obra dels anys 1915-1917, podrien situar-se entre l'estil secessió centreeuropeu i l'art déco. La composició de la façana, elegant, però no sumptuosa, conjuga amb encert els eixos horitzontals remarcats pel balcó corregut del principal, els balcons individuals de l'àtic i la balustrada del terrat, amb els eixos verticals que descriuen les obertures i que es veuen reforçats visualment amb la taca de color fosc que les unifica.

Text: Albert Esteves