Edifici CYT
(Barcelona | Vila de Gràcia Sud - Barcelonès)

Barcelona - Edifici CYT (Foto: Albert Esteves, 2019)

EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorFrancesc Mitjans Miró
Situació Via Augusta 20-30
Conjunt de tres edificis entre mitgeres, un d'ells en cantonada, iniciats l'any 1958 i enllestits l'any següent. Van ser projectats per Francesc Mitjans Miró (Barcelona, 1909 - 2006), autor entre altres grans obres, del Camp Nou o de la torre del Banc Atlàntic, a la Diagonal. La composició és marcadament horitzontal, remarcada per la línia contínua de les baranes dels balcons, amb un ritme alternant de tancaments de vidre i terrasses obertes. La planta baixa està resolta a tall de porxo, ampliant així l'espai de trànsit i aportant lleugeresa a la contundència volumètrica del conjunt.