Església de Sant Joan Baptista: campanar
(Valls (vila) - Alt Camp)

Valls - Església de Sant Joan Baptista. Campanar (Foto: Albert Esteves, 2019)

Valls - Església de Sant Joan Baptista. Campanar, porta

Valls - Església de Sant Joan Baptista. Campanar, porta (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorFrancesc de Paula Villar Carmona
Situació Plaça de l'Església
Construït entre 1895 i 1897 en estil neogòtic, està molt ben integrat al conjunt de l'església. Té planta quadrada, tret del tram superior, octogonal, obert amb arcs apuntats de traceria calada, amb gàrgoles als angles, i un petit mirador al capdamunt, amb coronament metàl·lic. Al cos inferior destaca el fals portal ogival amb arquivoltes i un finestral allargat de mig punt, amb traceria lobular de tradició gòtica. Està construït amb carreus de pedra clara, de gran qualitat, procedent de Roda de Berà. Té una alçada de 74 m que el converteix en el més alt de Catalunya (tret de la Sagrada Família).

Va ser projectat per Francesc de Paula del Villar i Carmona (Barcelona, 1860 – 1927), arquitecte diocesà, fill del també arquitecte Francesc de Paula del Villar i Lozano, i construït pel mestre d'obres local Joan Oller i Sans.