Can Segarra
(Valls (vila) - Alt Camp)

Valls - Can Segarra

Valls - Can Segarra

Valls - Can Segarra

Situació Plaça del Blat, 10
Edifici porticat que va ser construït l'any 1692 per Joan Sagarra i Colom després del seu casament amb la pubilla de la família Gassol. Va ser propietat de la família Sagarra (un membre de la qual fou el conegut poeta Josep Maria de Sagarra) fins ben entrat el segle XX. Posteriorment va ser habilitada com a hostal. És una construcció de planta baixa i tres pisos, caracteritzada pels porxos d'arc de mig punt i volta plana, que no tenen continuïtat en els edificis veïns.

Al soterrani de la casa hi ha l’antic celler de l’Arquebisbe de Tarragona, una sala gòtica d'arcs ogivals, del segle XIV.

L'edifici va passar a ser propietat municipal i, als anys vuitanta o noranta del segle XX, l'interior va ser reformat completament, excepte la sala gòtica, que només es va modificar per fer-hi arribar una escala.