Ca Cartanyà-Benet
(Valls (vila) - Alt Camp)

Valls - Ca Cartanyà-Benet, paviment hidràulic del vestíbul

Valls - Ca Cartanyà-Benet, paviment hidràulic del vestíbul (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorEduard Ferrés Puig
Situació Plaça del Blat, 7
També coneguda com a Ca Gomà. És una casa entre mitgeres, de planta baixa i tres pisos, formalment eclèctica, però amb notables elements modernistes. Entre aquests destaca la tribuna de ferro, decorada amb relleus de forja i vidres policroms. Cal ressaltar també les rajoles de ceràmica amb motius florals que decoren la part exterior de les llosanes dels balcons, les baranes i els relleus de garlandes a les llindes i sota la cornisa. L'any 2019 s'ha restaurat el vestíbul i l'escala, amb interessants elements ornamentals, també modernistes.

La casa va ser projectada l'any 1912 per Eduard Ferrés Puig (Vilassar de Mar, 1880 - 1928), important arquitecte del modernisme i el noucentisme, vinculat a Valls perquè la seva germana Maria estava casada amb l'arquitecte vallenc Lluís Homs i Moncusí.