Ca Vives Pi
(Valls (vila) - Alt Camp)

Valls - Ca Vives Pi

EstilRomanticisme
AutorCèsar Martinell Brunet (reforma)
Situació Cort, 68 / Plaça del Pati, 19
Edifici en cantonada, amb façanes al carrer de la Cort i a la plaça del Pati, amb l'estructura típica dels edificis de mitjan segle XIX. El pis principal adquireix notorietat amb els balcons correguts, un dels quals abraça la cantonada, mentre que els pisos superiors van decreixent en alçada. Es coneix també com Ca Fàbregas.

L'any 1917 es va encarregar a Cèsar Martinell, aleshores arquitecte municipal, l'embelliment de les façanes. Fruit d'això és la decoració a base d'esgrafiats, els forjats dels balcons i els detalls ornamentals de la portada i el vestíbul, on destaquen les rajoles del mugró dels arrambadors. Damunt la porta d'entrada podem veure el dibuix d'un pi amb les arrels a la vista, símbol de la família propietària.