Casa Ramon Massó
(Valls (vila) - Alt Camp)

Valls - Casa Ramon Massó

Valls - Casa Ramon Massó (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorAlfons Barba Miracle
Situació Plaça del Pati, 4
InterèsEspecial interès Interessant
Es coneix també com Ca la Massona del Pati. És un edifici entre mitgeres projectat l'any 1915 per l'arquitecte Alfons Barba Miracle (Tarragona, 1887 – 1961). Dins d'una estètica que es pot inscriure en el decorativisme modernista, la composició d'aquesta casa sorprèn per la seva monumentalitat, amb un conjunt d'elements ornamentals extrets del repertori barroc. A la planta baixa destaquen les columnes de marbre rosa, amb capitells i mènsules decorats amb relleus vegetals i -a les dues mènsules centrals- les figures fantàstiques d'uns simis amb fruites a les mans. Un d'ells té a sota un colom, i l'altre, una serp, al·lusius a un passatge bíblic sobre la candidesa i la prudència. Les inicials RM fan referència al propietari, Ramon Massó.