Dona que es pentina
(Valls (vila) - Alt Camp)

Valls - Dona que es pentina (ubicació original)

Valls - Dona que es pentina (Foto: M.E. Giménez -Invarquit.Gencat.cat-, 1983)

AutorEsteve Monegal Prat
Situació Plaça del Pati
Situada actualment a un dels extrems de l'estany, formava part de la font monumental que els vallencs residents a Barcelona van oferir a la ciutat durant les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de 1921. És la figura d'una dona de vestimenta clàssica, ajaguda, que sembla arreglar-se el tocat amb les dues mans, en un gest que situa els braços de forma inversa al que seria natural, aportant a l'obra un gran dinamisme. El seu autor és Esteve Monegal Prat (Barcelona, 1888 - 1970), considerat com un dels escultors més característics del classicisme noucentista.

L'any 2021 va recuperar la base de columnes original, esdevenint novament una font.