Antic Cinema Valls
(Valls (vila) - Alt Camp)

Valls - Antic Cinema Valls (Foto: Albert Esteves, 2019)

Valls - Antic Cinema Valls (Foto: Enric, 2018)

AutorCèsar Martinell Brunet
Situació Plaça del Pati, 3
Projectat per Cèsar Martinell l'any 1932 com a cinema i sala d'espectacles. L'any 2019 es trobava força deteriorat.

És un edifici de concepció noucentista, amb alguns trets racionalistes. La diferent alineació del carrer amb la plaça fa que hagi d'adoptar una forma arrodonida a la part lateral esquerra. Sent un edifici de Martinell no podia faltar el maó vist, el qual fa servir per definir dues falses pilastres, que li aporten verticalitat, i que envolta tot el seguit de petites obertures del pis superior. També és de maó vist el perfil de la cornisa i el frontó del coronament.