Cal Coco
(Valls (vila) - Alt Camp)

Valls - Cal Coco

Valls - Cal Coco

EstilRomanticisme
Situació Plaça Portal Nou, 15
Edifici en cantonada construït l'any 1857 per Josep Gelambí, comerciant de coco, d'on prové el renom de la casa. Posteriorment va passar a mans de la família Isern, propietaris de la fàbrica del Gas. L'estètica de l'edifici respon als corrents romàntics de l'època isabelina, amb una barreja d'elements clàssics i tradicionals. La façana principal està plantejada amb una planta baixa on hi ha la porta principal i quatre portals més, d'arc rebaixat (alguns tapiats totalment o parcialment), un pis principal amb les obertures separades per falses pilastres jòniques, i un pis superior, molt estret, entre cornises, amb les set finestres de les golfes. Corona la façana una balustrada de pedra. A la barana del balcó central hi ha la data i les inicials JG.