Farmàcia Viscasillas
(Valls (vila) - Alt Camp)

Valls - Farmàcia Viscasillas, símbol farmacèutic amb la copa d'Higiea

Valls - Farmàcia Viscasillas, símbol farmacèutic amb la copa d'Higiea (Foto: Albert Esteves, 2019)

TipusEstabliment comercial
Situació Peixateria, 9 / Forn Nou
És l'edifici comercial més representatiu de Valls i l'únic que conserva gairebé en la seva integritat el mobiliari original de les acaballes del segle XIX o començament del XX. Ocupa els baixos d'un edifici d'origen medieval, molt transformat al segle XIX.

De la farmàcia destaca el treball de fusteria exterior, amb frontons triangulars sobre mènsules i els rètols de l'època. Les estructures interiors de fusta reprodueixen els mateixos esquemes tot integrant-hi els aparadors i armaris. A la part frontal, davant del taulell, podem veure el símbol farmacèutic, la copa d'Higea, amb la serp i les herbes medicinals.