Ca Robusté
(Valls (vila) - Alt Camp)

Valls - Ca Robusté

Valls - Ca Robusté (Foto: Albert Esteves, 2019)

Valls - Ca Robusté

Situació Carnisseria, 23
Edifici d'origen medieval (conserva restes dels segles XIII o XIV) que va pertànyer als cavallers vallencs dels Llobets. D'aquella època conserva les parets laterals i la part baixa de la façana -tot i que la porta va ser modificada en època posterior-. Es poden veure els carreus originals als trossos on ha caigut l'arrebossat. A l'interior d'aquesta primera planta hi ha quatre arcs adovellats apuntats, tres d'ells paral·lels al carrer i l'altre perpendicular.

Al segle XVI la casa passà a mans dels Robusté, una de les famílies benestants vallenques, que hi van fer reformes al segle XVIII. Van construir un gran celler subterrani i van reformar els pisos superiors adoptant a grans trets l'estructura de façana que podem veure actualment. Al segle XIX acabaria de tenir l'aspecte definitiu, amb la transformació de les finestres en balcons i l'aixecament del tercer pis. També és d'aquella època l'entresol, destinat al servei, i les escales.