Església del Carme
(Valls (vila) - Alt Camp)

Valls - Església del Carme

Valls - Església del Carme (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Plaça del Carme
InterèsEspecial interès Interessant
L'església de l'antic convent del Carme va ser pràcticament refeta al segle XVIII (a la portalada podem veure inscrita la data de 1761) aprofitant algunes estructures de l'antic edifici gòtic. L'any 1878, l'església va ser convertida en parròquia. Té estructura basilical. Una nau de grans dimensions amb capelles laterals comunicades, a manera de naus laterals, amb creuer, i cor als peus. La nau i el transsepte estan coberts amb volta de canó amb llunetes i el creuer amb cúpula de petxines. Al segle XIX es va construir la capella del Santíssim i la sagristia.

La façana principal és simètrica i està formada per un cos central més alt, amb coronament sinuós, i dos cossos laterals més baixos també amb cornisa corbada. Al cos central hi ha una rosassa i sengles finestres als laterals. La portalada és rectangular, flanquejada per dobles pilastres motllurades que sostenen un entaulament rectilini. Entre dues volutes hi podem veure l'escut coronat de Catalunya. I als extrems, a banda i banda, dues falses pilastres que sostenen sengles escuts amb les armes de l'orde del Carme. El campanar és coetani i té un primer cos de planta quadrada, dividit en dos trams per una imposta, un segon cos aixamfranat més estret, decorat amb una balustrada ornamental, i una torrella vuitavada coberta amb una cúpula decorada amb ceràmica.