La Font Viatgera
(Valls (vila) - Alt Camp)

Valls - La Font Viatgera

Valls - La Font Viatgera (Foto: Albert Esteves, 2019)

TipusFonts, pous i safareigs
Situació Plaça del Carme
Situada actualment davant de l'antic convent del Carme, deu el seu nom als diversos trasllats que ha anat patint des de la seva construcció, l'any 1816, quan es va inaugurar la xarxa pública de subministrament d'aigua. Originalment estava situada a la plaça del Pati, l'any 1873 va ser emplaçada a un extrem de la plaça del Carme i finalment el 1944 es va ressituar al centre de la mateixa plaça.

Consta d'un obelisc de quatre cares capçat amb una esfera, la base del qual s'eixampla per donar lloc a quatre brolladors amb forma de cap de peix, i un pedestal que incorpora les quatre piques poligonals. A l'obelisc hi podem veure l'escut de Valls.