Casa Vives Castellet
(Valls (vila) - Alt Camp)

Valls - Casa Vives Castellet (Foto: Albert Esteves)

Valls - Casa Vives Castellet (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorJosep M. Vives Castellet
Situació Metges, 30
InterèsEspecial interès Interessant
És una de les joies del modernisme vallenc. Va ser construïda per l'arquitecte Josep M. Vives Castellet l'any 1916 com a habitatge particular. La va alçar de nova planta en un solar contigu a la casa de la seva família, del segle XIX, que va aprofitar per remodelar.

És un edifici de planta baixa, pis i golfes, amb façana de pedra i un estil ornamental que es pot qualificar clarament de modernista, malgrat que a l'època de la seva construcció aquest estil es trobava ja en desús. Destaca per la qualitat dels acabats, amb records medievals, renaixentistes i barrocs. Posa especial èmfasi en el joc de volutes i garlandes que corona el portal adovellat i la composició del finestral trigeminat, amb dues columnes de capitells florits i garlandes damunt del trencaaigües. Al terrat hi podem veure dos arcs rebaixats amb una columna helicoidal al centre, tot plegat fet de maó vist. Cal ressenyar també la portada interior, de forja i vidre, i el vestíbul, amb escala corbada i barana d'alabastre de Sarral.