Escales de la plaça del Quarter
(Valls (vila) - Alt Camp)

Valls - Escales de la plaça del Quarter

Valls - Escales de la plaça del Quarter (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorJosep M. Vives Castellet
Situació Plaça del Quarter
La plaça del Quarter es configura a la segona meitat del segle XVIII, quan es construeix la caserna militar que li dona nom. L'any 1910 es va alçar el mur que salva el desnivell entre la plaça i el carrer Anselm Clavé. Però la urbanització de l'espai no es va realitzar fins a l'any 1929, projectada per Josep M. Vives Castellet, el qual va concebre una escalinata monumental que ennoblís l'accés a la ciutat des de l'estació de tren. L'escalinata està dividida en dos trams de diferent orientació, enmig dels quals hi ha un pilar de base quadrada que fa de peanya d'un cos octogonal a tall d'obelisc o de columna exempta, del qual pengen els fanals de forja.