Antic Quarter
(Valls (vila) - Alt Camp)

Valls - Antic Quarter

Valls - Antic Quarter (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Plaça del Quarter, 1
Durant el segle XVIII, els habitants de Valls havien d'hostatjar els soldats quan eren destinats a la ciutat, cosa que succeïa molt sovint. A mitjans de segle els regidors de la vila van decidir emprendre la construcció del Quarter als afores del nucli urbà. Les obres es van iniciar l'any 1752, regnant a Espanya Ferran VI, i es van enllestir l'any 1764, ja en època de Carles III. Va estar en funcionament fins a l'any 1940. Una part dels edificis estava destinada a presó.

L'any 1882 una part de l'edifici va ser comprada pel Banc de Valls que hi va construir la seu social. L'any 1940, l'Ajuntament va adquirir la part que encara estava destinada a caserna per instal·lar-hi l'Escola del Treball.

Malgrat els successius canvis d'usos, l'edifici conserva en bona part l'estructura original de la planta baixa i el primer pis. Les golfes, en canvi, van ser substituïdes als anys cinquanta del segle XX per un segon pis destinat a aules.