Casa Ramon Moncusí
(Valls (vila) - Alt Camp)

Valls - Casa Ramon Moncusí

Valls - Casa Ramon Moncusí (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Germans de Sant Gabriel, 2
Els diversos edificis que ocupaven aquest solar des del segle XVIII van ser enderrocats per construir aquest nou edifici, l'any 1890, promogut per Ramon Moncusí Grimau com a casa per a la seva família. La seva vídua, Maria Carnicer, en morir l'any 1907 va llegar l'edifici a la comunitat religiosa de Carmelites Missioneres Teresianes per tal que el convertissin en convent i escola. Les monges, dedicades posteriorment a la cura de malalts i gent gran, s'hi van estar fins a la darreria del segle XX, quan es van traslladar a un nou edifici. Després d'això l'immoble ha estat transformat en un edifici d'habitatges, mantenint l'estètica eclèctica de les façanes.