Cooperativa Agrícola
(Valls (vila) - Alt Camp)

Valls - Cooperativa Agrícola

Valls - Cooperativa Agrícola (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorLluís Homs Moncusí
Situació Plaça del Carme, 9
La seu social i antic magatzem de la Cooperativa Agrícola de Valls es va construir entre els anys 1907 i 1908. Té la façana abocada a la plaça del Carme i la posterior al carrer de Sant Francesc. És un edifici entre mitgeres, de planta baixa i tres pisos, de composició simètrica. Té dos cossos laterals emmarcats per amples motllures i un coronament escalonat que evoca els merlets de les torres medievals. A la planta principal destaquen les sobrellindes decorades amb ceràmica valenciana.

Projectat per Lluís Homs Moncusí (Valls, 1868 - 1956) és un edifici d'una gran modernitat tenint en compte l'any en què es va projectar. No es pot qualificar de noucentista perquè l'any 1907 aquest estil arquitectònic amb prou feines començava a definir-se. Té alguns trets que permeten catalogar-la de modernista i altres que prefiguren el que després seria conegut com a art déco i que uns anys més tard utilitzaria en el disseny de la casa Damians de Barcelona.