Molí de Vent
(El Perelló - Baix Ebre)

El Perelló - Molí de Vent

El Perelló - Molí de Vent (Foto: Albert Esteves, 2019)

El Perelló - Molí de Vent, abans de la restauració

El Perelló - Molí de Vent, abans de la restauració (Foto: Antoni Pladevall -Invarquit.Gencat.cat-, anys seixanta)

El Perelló - Molí de Vent, abans de la restauració (Foto: Pere Català Roca -Invarquit.Gencat.cat-, 1964)

El Perelló - Molí de Vent, abans de la restauració (Foto: Josep Salvany -Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya-, 1916)

TipusMolí
Situació Av. de Catalunya, 4
Antic molí fariner construït l'any 1564. Va ser restaurat l'any 2001. Consta d'una torre troncocònica d'uns 6 m d'alçada, feta amb maçoneria irregular i arrebossada. Té dos pisos i una coberta giratòria d'uns 3 m on es fixen les aspes, mentre que a la part oposada hi ha el pal de govern que fa girar la coberta. A la primera planta encara hi ha la canonada per on baixava la farina i s'emplenaven els sacs, mentre que a la segona planta estava la
maquinària*.

Abans de la restauració, tal com es pot veure en les fotos antigues que adjuntem, es conservava només la torre, amb algunes obertures afegides, de quan va ser adaptada per a ús militar.

*Font: Inventari Patrimoni del Perelló