Pintures rupestres de Cabrafeixet
(El Perelló - Baix Ebre)

El Perelló - Pintures rupestres de Cabrafeixet

El Perelló - Pintures rupestres de Cabrafeixet (Foto: Albert Esteves, 2019)

El Perelló - Pintures rupestres de Cabrafeixet (Foto: 2019)

El Perelló - Pintures rupestres de Cabrafeixet (Foto: Albert Esteves)

El Perelló - Pintures rupestres de Cabrafeixet (Foto: Il·lustració de Boyer GIL, A., Pallarès Lleó, A., Història d’El Perelló, 1978)

TipusJaciment arqueològic
PeríodePrehistòria
Situació Camí que surt del km 7 de la ctra. de Rasquera
Documentades com a pintures prehistòriques des de l'any 1922, es troben en una balma a uns 80 metres d’altitud sobre el barranc de les Nines. Estan localitzades a la part exterior de la cavitat, agrupades en tres zones, tot i que algunes són difícilment identificables. El grup més representatiu i clarament visible des de la tanca que protegeix la cova sembla formar una escena de caça. Està constituït per una cérvola, un caprí mascle, un altre quadrúpede incomplet i la figura d'un arquer. El color va des del castany rogenc fins al vermell.

Es creu que aquest espai, apartat de les coves que constituïen l'habitatge de la tribu, era una mena d'espai de culte. Constitueix un dels conjunts més importants de pintura rupestre a Catalunya, dins del marc estilístic de la pintura prehistòrica naturalista llevantina. Tenen una antiguitat d'entre 15.000 i 25.000 anys. Van ser declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l’any 1998.

Es pot arribar en cotxe a través d'una pista forestal que condueix a un aparcament situat sota la balma. Des d'allà hi ha un corriol de baixa dificultat que, en uns deu minuts d'ascensió, ens porta fins a la cova.