Font de la Cuitora
(El Perelló - Baix Ebre)

El Perelló - Font de la Cuitora

El Perelló - Font de la Cuitora (Foto: Albert Esteves, 2019)

TipusFonts, pous i safareigs
Situació Barranc Oliveres, entre el final del carrer Major i la N-340
Alguns autors consideren que té un origen romà tot i que no hi ha proves que sigui així. En tot cas, és indubtable el seu origen antic, almenys medieval. De fet, l'any 1342 ja es troben documentades les tres fonts històriques del Perelló: la Cuitora, la Panavera i l'Abeurador.

Té una estructura exterior amb volta de canó i està construïda amb carreus ben tallats i escairats. El seu aspecte actual és fruit d'una refecció del segle XVIII. Al seu costat veiem un mur de maçoneria amb unes obertures que semblen espitlleres. Actualment no té aigua, ja que es va fer un altre pou al costat.