Forn de la Teuleria
(El Perelló - Baix Ebre)

El Perelló - Forn de la Teuleria

El Perelló - Forn de la Teuleria (Foto: Albert Esteves, 2019)

TipusCabanes de pedra, forns i pous de gel
Situació Barranc de les Oliveres
Situat al terraplè on conflueixen els barrancs del Salt i de les Oliveres. Es conserva en bon estat l'olla o fogaina, que era la cambra de combustió i el canó o cambra de cocció, on es coïa la producció, tot plegat fet amb maó cru.

L'Inventari del Patrimoni del Perelló en fa la següent descripció: "La cambra de cocció és quadrada (350 cm x 350 cm) amb els angles arrodonits. L’altura interior conservada és de 450 cm fins al nivell on hi ha enderrocs. A la façana principal es troba l’entrada de la boca de la fogaina, amb un arc rebaixat de 210 cm d’altura i una fondària de 250 cm fins a la boca pròpiament dita, tot fet amb maons. Les parets exteriors del forn són de maçoneria, mentre que l’interior de la cambra de cocció és de maons. Aquestes parets, a la part superior conservada tenen 100 cm de gruix, i uns murets de 50 cm separarien el forn de la plaça superior, amb una porta de 70 cm".