Edificis del carrer Major
(El Perelló - Baix Ebre)

El Perelló - Carrer Major, 9 (Foto: Albert Esteves, 2019)

El Perelló - Carrer Major, 33

El Perelló - Carrer Major, 33 (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Carrer Major
El carrer Major és l'artèria principal del nucli antic i el que conserva més cases d'interès. L'antic Ajuntament és un edifici de l'any 1892, de línies tradicionals, amb escut damunt la llinda. L'antiga Abadia va ser construïda entre 1742 i 1787 però la seva fesomia actual és fruit d'una restauració moderna. L'antiga Presó, que té entrada pel núm. 17, conserva els carreus originals de la planta baixa, força ben tallats, que podrien ser del segle XVI. Són destacables també les cases dels núm. 9 i 33, tots dos amb portals adovellats i restes de carreus a les façanes.