Església de Sant Joan Baptista
(L'Ampolla - Baix Ebre)

L'Ampolla - Església de Sant Joan Baptista

L'Ampolla - Església de Sant Joan Baptista (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Carrer Estels, 2
L'edifici anterior, del segle XIX, va ser pràcticament destruït durant la Guerra Civil. L'edifici actual és fruit d'una reconstrucció duta a terme l'any 1946 dins del programa Regiones Devastadas.

És un edifici d'una sola nau, amb capelles laterals decorades amb pintures murals. La façana principal té com a element principal l'entaulament de la portada, suportat per dues columnes toscanes i centrat per una fornícula on hi ha la imatge del sant. Compta amb dos campanars d'espadanya. Un d'ells corona la façana i l'altre està situat damunt la cornisa de la teulada lateral.

Com a curiositat cal destacar que la campana principal, fosa l'any 1853 a base de monedes romanes de coure i situada originalment a la Capella de Sant Roc de Tortosa, s'havia perdut quan una barrancada la va fer caure al riu, l'any 1874. Deu anys després va ser trobada per uns pescadors i col·locada a l'església de l'Ampolla.