Escultura Adrià VI
(L'Ampolla - Baix Ebre)

L'Ampolla - Escultura Adrià VI

L'Ampolla - Escultura Adrià VI (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorPaco Morales
Situació Passeig de l'Arenal
Adrià d'Utrecht (1459-1523), preceptor de l'emperador Carles V i home clau en la seva proclamació com a rei d'Espanya, va ser inquisidor general i regent de Castella. També esdevingué bisbe de Tortosa el 1516 i cardenal el 1517, abans de ser elegit papa l'any 1522. Aquell mateix any, el 8 d'agost, va sortir de l'Ampolla en direcció a Roma. Prèvia a l'embarcament, va emetre una butlla en favor dels pescadors perquè poguessin pescar els dissabtes i diumenges per pagar els rescats dels captius que feien els pirates en les seves ràtzies. El poble li ha dedicat una escultura de bronze, situada en un mirador al costat del mar, des d'on sembla contemplar la llunyania.