Pou del Govern
(L'Ampolla - Baix Ebre)

L'Ampolla - El Pou del Govern (Foto: Albert Esteves, 2019)

L'Ampolla - El Pou del Govern (Foto: cartell in situ, 2019)

TipusFonts, pous i safareigs
Situació Plaça de Catalunya
Construït a començament del segle XIX, quan aquest sector estava envoltat d'horts i conreus que es regaven mitjançant una sínia. Amb el creixement urbà que va suposar l'arribada del ferrocarril, es van començar a construir cases i el pou, que tenia en origen uns 6 m de profunditat, va haver de ser perforat novament per obtenir més cabdal i poder abastir el nucli urbà que s'anava formant. L'any 1864 s'hi va instal·lar un brocal, una politja i un petit abeurador, treballs que van ser sufragats pel govern de l'època. D'aquí deu derivar el seu nom popular, tot i que es coneix també amb el nom de Pou de la Catalana.