Ca Padró
(Valls (vila) - Alt Camp)

Valls - Ca Padró

Valls - Ca Padró (Foto: Albert Esteves, 2019)

Valls - Ca Padró

Situació Cort, 22
L'edifici de Ca Padró està situat a l'indret on hi hagué l'antic hospital de Santa Anna, actiu fins a la segona meitat del segle XVI. L'any 1568, un cop construït l'hospital de Sant Roc, l'antic hospital va ser venut al mercader Joan Bover, que el transformà en la seva casa pairal. Al segle XVII va passar a mans de la important nissaga dels Bellver, que fins i tot va obtenir el privilegi d'obrir una tribuna que donava a la veïna capella del Roser, a canvi de pagar la construcció de la sagristia. Dels Bellver va passar per matrimoni a la família barcelonina dels Càncer, una branca de la qual habità la casa fins a mitjan segle XIX. A la segona meitat d'aquell segle era propietat de la família Padró, que li ha donat nom.

La casa conserva la porta original, adovellada. Al seu costat hi ha una altra porta antiga presidida per un escut, molt desgastat. La resta de la façana és fruit de reformes tardanes. A l'interior es conserva l'escala noble de l'antic hospital de Santa Anna i, dins del local comercial, hi ha un arc ogival que també correspon a les estructures medievals.