Refugi antiaeri
(Valls (vila) - Alt Camp)

Valls - Refugi antiaeri, sala expositiva (Foto: Albert Esteves, 2019)

TipusElement singular
AutorJosep M. Vives Castellet / Josep Busquets (escult.)
Situació Accés per Simó, 1
El refugi antiaeri de Valls es troba sota la plaça del Blat. Va ser construït l'any 1938 davant del perill de ser bombardejats, tot i que no es va arribar a fer servir mai. El refugi es dugué a terme d'acord amb projecte dissenyat per l'arquitecte municipal Josep M. Vives Castellet. El cap de les obres va ser Ramon Claravalls i els vallencs col·laboraren en la seva realització. Durant els anys seixanta es va convertir en un abocador de runes.

És un refugi subterrani, de tipus galeria i cobert de maons. Es troba a uns 8 metres de profunditat amb galeries d'1,80 metres d'alçada i 1,60 metres d'amplada. Avui en dia la zona que es pot visitar ocupa una llargària d'uns 55 metres. Està connectat amb l'antic celler de l'arquebisbe de Tarragona, situat al soterrani de Can Segarra, des d'on es pot accedir per visitar-lo, aproximadament fins a la meitat del seu traçat.

Font: Ajuntament de Valls