Església de Sant Joan Baptista: capella de la Mare de Déu dels Dolors
(Valls (vila) - Alt Camp)

Valls - Església de Sant Joan. Capella dels Dolors

Valls - Església de Sant Joan. Capella dels Dolors (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Interior de l'església de Sant Joan Baptista
Construïda pels servites a l'espai annex a l'església que era ocupat per l'església de Sant Miquel i part del vell cementiri. Es va iniciar l'any 1773 i va ser beneïda l'any 1781. Comptava amb un retaule de Lluís Bonifàs Massó, destruït l'any 1936. Només se'n va salvar la imatge de la Mare de Déu.

És una capella de grans dimensions, de nau única, amb cor a l'entrada, coberta amb volta de canó, dividida en quatre trams per pilastres adossades de capitells compostos, d'on neixen els arcs torals. La capçalera està centrada per un cambril, on hi ha la imatge de la Verge, i està decorada amb pintures de Pere Queralt Fargas, de l'any 1962.