Església de Sant Pere
(El Rourell - Alt Camp)

El Rourell - Església de Sant Pere (4)

El Rourell - Església de Sant Pere (4) (Foto: Albert Esteves, 2019)

El Rourell - Detall de la façana de l'església de Sant Pere

El Rourell - Detall de la façana de l'església de Sant Pere (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Plaça de l'Església
Donada l'antiguitat del poblament i la documentació coneguda de la comanda templera del Rourell, sembla evident que hi hagué una església romànica d'ençà del segle XII que, tanmateix, no ha deixat cap testimoni. L'edifici actual va ser construït entre 1972 i 1077, data aquesta que podem veure inscrita a una de les pilastres que flanquegen la porta. És un edifici de nau única, dividida en quatre trams, coberta amb volta de canó amb llunetes i amb capelles laterals entre els contraforts. La façana presenta un portal d'arc rebaixat entre falses pilastres que sostenen un entaulament rectilini, amb volutes barroques als extrems i una fornícula al mig on hi ha una imatge de la Verge. A la banda esquerra hi ha el campanar, amb un primer cos de planta quadrada i un tram superior xamfranat, amb impostes, de factura senzilla.