Villa Paulita
(Puigcerdà - Cerdanya)

Puigcerdà - Villa Paulita (Foto: Albert Esteves, 2019)

Puigcerdà - Villa Paulita (Foto: Albert Esteves, 2006)

AutorBartomeu Puig, m.o.
Situació Av. Pons i Gasch, 15
Primer fou la Quinta Puig -1884-, del mateix Bartomeu Puig, mestre d'obres. Es coneix també com Torre Volart d'ençà que, l'any 1920, l'industrial tèxtil barceloní Ramon Volart i la seva esposa, Paulita Pich, van adquirir aquesta torre, situada al costat mateix del llac. L'any 1925, el nou propietari va fer-hi importants reformes per tal d'acomodar la seva creixent família i finalment, després d'estiuejar-hi quatre generacions de la família, la casa ha estat habilitada com a hotel, conservant el nom original de Villa Paulita. La casa, com bona part de les torres que es van construir durant aquells anys, és d'estil eclèctic, amb planta de creu i una torratxa amb funcions de mirador per gaudir de les magnífiques vistes del llac i el seu entorn.