Casa Gausa
(Martorell - Baix Llobregat)

Martorell - Casa Gausa

Martorell - Casa Gausa (Foto: Albert Esteves, 2008)

Martorell - Casa Gausa (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Carrer Anselm Clavé, 8-10
És la casa més antiga que es conserva a Martorell. Va ser edificada entre els segles XIV i XV i, tot i que ha sofert modificacions en èpoques posteriors, mostra encara diversos elements característics de l'edifici original gòtic. La part més alterada és l'ala esquerra de la façana, on l'antiga finestra coronella triforada, idèntica a la que encara es conserva, va ser substituïda per una obertura convencional i, a més, es va fer una remunta que va trencar el ràfec sobresortit que es manté únicament a l'ala dreta. El portal de la planta baixa es va desfigurar als anys setanta en fer-se una ampliació per fer-lo accessible als vehicles.