Estela discoidal
(Mont-ral - Alt Camp)

Mont-ral - Estela discoidal

Mont-ral - Estela discoidal (Foto: Albert Esteves, 2019)

Mont-ral - Estela discoidal, al camí de l'església

Mont-ral - Estela discoidal, al camí de l'església (Foto: Albert Esteves, 2019)

Mont-ral - Estela discoidal (Foto: Francesc Blasi -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, anys vint)

Situació Carrer de l'Església
Situada a l'entrada del recinte on es troba l'església de Sant Pere. És una estela amb peu encastada dalt d'un mur. Mostra una creu patent incisa dins un cercle. La fotografia antiga que adjuntem demostra que a començament del segle XX ja estava situada en aquesta ubicació.

És molt difícil establir una cronologia per a les esteles discoidals donat que, amb poques variacions, es van fer servir entre els segles XII i XVIII, però és probable que aquesta tingui un origen medieval.