Molí del Fort
(Mont-ral - Alt Camp)

Mont-ral - Molí del Fort. Dinamos de la central elèctrica

Mont-ral - Molí del Fort. Dinamos de la central elèctrica (Foto: Francesc Vidal-Barraquer, 2023)

TipusMolí
Situació Camí que surt de la carretera de Farena
Molí paperer construït als darrers anys del segle XVIII. És el primer molí del curs del riu Brugent i es coneix també com a Molí de les Truites perquè durant molts anys hi hagué una piscifactoria. L'edifici es troba en molt bon estat, completament restaurat. A prop seu hi ha les restes d'un antic molí fariner d'època medieval. Les pedres d'aquest molí van ser utilitzades en la construcció del molí paperer. Durant un temps hi va haver una central elèctrica pel subministrament a Farena.

És la seu d'una associació dedicada a la conservació de la flora i la fauna autòctona i a l'educació mediambiental.