Ermita de les Virtuts
(Alcover (terme) - Alt Camp)

Alcover - Ermita de les Virtuts (Foto: Camil José Guiu -Arxiu fotogràfic C.E.C.-, 1975)

Alcover - Ermita de les Virtuts (Foto: Ajuntament de l'Albiol)

Alcover - Ermita de les Virtuts (Foto: MJMC -invarquit.cultura.gencat.cat-, 1983)

Situació Camí del mas de Vidal
Necessita intervenció urgent
La comunitat eremítica de la vall del Rescàs (que antigament pertanyia al terme del Samuntà i està repartida entre l'Albiol i Alcover) està documentada des de l'any 1334. L'any 1359 ja comptaven amb una capella tot i que l'edifici que encara es conserva -en estat ruïnós- és fruit d'una reconstrucció de l'any 1442.

S'alça dalt d'una roca i està construït amb carreus de pedra tallada combinada amb trams de maçoneria, fruit de diverses refeccions. Es conserva la porta, de llinda recta, motllurada, i un campanar d'espadanya que -sorprenentment- encara es manté alçat. Cap a la fi del segle XIX ja devia estar en mal estat quan, l'any 1894, es va decidir que tots els objectes litúrgics fossin traslladats a la parròquia d'Albiol, de la qual era sufragània.