Molinet de Batistó
(Alcover (terme) - Alt Camp)

Alcover - Molinet de Batistó i pont dels Moros (Foto: Francesc Vidal-Barraquer, 2021)

Alcover - Molinet de Batistó (Foto: M.A, Montes - Invarquit.Gencat.cat-, 1987)

TipusMolí
Situació Al costat de la carretera de Vilallonga
Situat al marge del riu Glorieta, era un molí per batre gra, de mitjan segle XIX. La construcció, molt desfigurada, està situada sobre el camí vell de Tarragona, el qual passa per sota de l'edifici mitjançant una volta. Segons sembla, la resclosa estava situada a uns 1500 m més amunt del molí, on hi havia una gran bassa. El nom de Batistó prové del seu propietari, Joan Baptista Andreu, conegut per Batistó, un dels hisendats més importants d'Alcover.

L'escriptor Joan Puig i Ferrater hi va passar diversos estius. Aquí es reunia amb col·legues i amics.